Pazar

Asus ZenFone 2 vs LG G Flex 2

 Pazar, Ocak 11, 2015  |   Haber

CES 2015'te bir çok şey tanıtıldı sergilendi ve gözlerin en çok aradığı şeyler ise akıllı telefonlar oldu. CES 2015'te sergilenen bir çok telefon arasından şüphesiz en akılda kalanları Asus'unZenFone 2 ve LG'nin G Flex 2 modelleriydi.

Bu cihazların başka telefonlarla karşılaştırmalarını yayınladık, peki bu iki önemli cihazı birbirleriyle neden karşılaştırmayalım! Bu yazımızda sizler için Asus ZenFone 2 ve LG G Flex 2'nin detaylı olarak karşılaştırmasını yapacağız.

Tasarım

Bir üründeki en önemli özelliklerden biri tasarımıdır. İnce ve kıvrımlı tasarım çizgisiyle zarif bir tasarıma sahip LG G Flex 2'nin karşısında yine yumuşak hatlara sahip tasarımıyla Asus ZenFone 2. Asus bu alanda iddialı değil, eğer bunu LG'nin ürünüyle kıyaslarsak. G Flex 2'nin kendini yenileyen malzemeden üretilmiş arka kapağından tutun esnek ve kavisli görünümüne kadar, elde tutuş ergonomisinden boyuta kadar tasarım konusunda iddialı olması Asus'u bu alanda geri plana itiyor.

EkranCameras-ZenFone2-G-Flex-2

Son ZenFone'larla Asus giriş ve orta seviye cihazlara odaklanmıştı. ZenFone 2 ile Asus üst segmente yönelerek 5.5 inç ekranında 1080x1920 çözünürlükte 403 ppi piksel hassasiyete sahip ekranıyla iyi bir iş başarmış, ancak bunun için mükemmel demek biraz abartılı olur.
Diğer taraftan LG'nin de bu konuda pek farklı olmadığını söyleyebiliriz. P-OLED (plastik OLED) ekran ve Corning Gorilla Glass 3 kullanmasının dışında ZenFone 2 ile farklılığı bulunmuyor. Elbette LG'nin esnek ekran konusundaki artısı bu alanda da onu Asus'a göre önde tutuyor.

İşlemci ve Bellek

Asus işlemci gücünü Intel'in Atom Z3580 işlemcisinden alıyor. 64-bit quad-core yongasına sahip bu işlemci 2.33GHz hızında çalışıyor ve OpenGL 3.0 desteği bulunan PowerVR G6430 GPU ile geliyor. Net olarak anlatmak gerekiyor Intel Atom Z3580'in Snapdragon 801 ile eş değer olduğunu söyleyebiliriz.
LG G Flex 2 ise, Quakcomm'un çok çılgın performans canavarı 64-bit'lik Snapdragon 810 işlemciye sahip. Adreno 430 GPU'ya sahip bu işlemci ARM Cortex-A53 ve ARM Cortex-A57 olmak üzere iki bölümden oluşuyor.
Bellek konusuna gelecek olursak, G Flex 2'nin 2GB RAM'e sahip olduğunu görüyoruz. Diğer taraftan ZenFone 2 ise 4GB RAM'iyle alanında Dünya'nın ilk telefonu olma özelliği taşıyor.

Kamera

Asus hazırladığı ön tanıtım videolarında da kamera konusuna oldukça değinmişti. ZenFone 2, 13 megapiksellik f/2.0 lensli ve çift renkli LED flaşlı kamerasıyla, bu alanda iddialı cihazlarla boy ölçüşebiliyor ve buna sebep olarak ise en önemli etkenlerden birisi de Asus'un PixelMate kamera yazılımı.
LG G Flex 2, G3'ün kamerasından güç alıyor. 13 megapiksellik OIS+ f/2.4 lensli, iki tonlu LED flaşlı ve lazer odaklanma sistemiyle gerçekten başarılı bir kameraya sahip.
Öne çıkan bir husus ise, ZenFone 2'nin geniş açılı f/2.0 lensi 5MP çekim yaparken, G Flex 2'nin f/2.1 lensi 1MP çekim yapıyor.

Sonuç

Eğer iki cihaz arasında performansına ve özelliklerine bakarak tercih yapılaması söylenseydi LG G Flex 2'yi alırdım. Ancak tüm alanlara bakarak yaklaştığımızda, henüz bahsetmediğimiz önemli bir seçim etkeni daha var. Fiyat.
Bir taraftan LG G Flex 2 iki yıllık kontratla 299$'dan ve kontratsız 600$'dan satılırken, diğer taraftan Asus ZenFone 2'nin 2GB RAM'li versiyonu 199$ ve 4GB RAM'li versiyonu kontratsız olarak 300$'dan satılıyor.
Yarı yarıya fiyat farkının olduğu bir durumda, özelliklerine de bakılınca, eğer amacım fiyat/performansa yönelik bir cihaz almak olsaydı şüphesiz Asus ZenFone 2'yi alırdım.

0 yorum:

Copyright © 2013 AndroidKusu.
Proudly Powered by Blogger.
back to top